Пътуването – окриляващо преживяване, когато си сам?

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 4 мин

„Нямате нужда от магия, за да изчезнете. Имате нужда от дестинация“


Имам приятелка, която през повечето време пътува сама. Посещава нови градове, преживява абсолютно различни неща всеки път. Mисленето и светогледът ѝ са тотално променени. Винаги съм се чудила как го прави, не е ли страшно, защо предпочита пътуването по този начин. Един ден ѝ казах, че трябва да ме научи как да го правя и аз, как да преодолея страха и стереотипите – Защо сама?, Няма ли с кого да отидеш?, Какво ще кажат хората? Това, което моята приятелка ми отговори е толкова вярно – Трябва да го преживееш сама и да видиш колко свободна ще се почустваш. Всяко нещо е страшно, когато го правиш за първи път. Няколко години по-късно, вече с няколко самостоятелни пътешествия зад гърба си,  искам да споделя нещата, които тези пътувания ми дадоха.

Самостоятелното пътуване е тотално различно от всичко, което сте правили до момента.

Научавате се да разчитате само и единствено на себе си. Хората, с които сте свикнали – семейството и приятелите – не са около вас. Ако имате нужда от вдъхновение къде да отидете и какво да правите, трябва да решите и да се справите сами. Tова е най-освобождаващото нещо, което може да ви се случи  – да разберете, че сте си достатъчни. Мечтайте смело. А ето и нещата, на които ще се научите:

Ще се научите да цените времето си

Прекарвайки повечето време сами със себе си, време само и единствено за вас, ще ви помогне да го оценявате и никога повече да не го пропилявате.

пътуването

Ще напуснете комфортната си зона

Невероятно е, защото всички най-красиви неща се случват извън нея. Да пътувате сами е страшничко и неудобно понякога, но абсолютно магическо изживяване. За това ще допринесат и интересните хора, с които ще се срещнете. Те ще са с нов начин на мислене и поведение и като цяло много по-различни от хората, които са около вас. Дори да не станете близки приятели, срещите с нови хора и допирът до ново светоусещане ви обогатяват така, както нищо друго не може да го направи.

Пътуването сами ви кара да бъдете по-смели и независими

Вие сте тези, които взимате решенията  – изборът какво да направите и как е ваш. Като жена силно вярвам, че да бъдеш независим е едно от най-важните неща, на които трябва да се научим – пътуването сама ми помогна много да го постигна. Това е изключително състояние на съзнанието.

Ще разберете, че да се изгубиш е благословия

Когато веднъж се изгубих по улиците на Манхатън, открих толкова много интересни неща и хора, които ми оставиха прекрасни спомени. Чувството, че можете да помолите някого за помощ (и в същото време не искате да го правите, въпреки че сте се изгубили), е незаменимо. Даже препоръчвам – изгубете се нарочно. Никога не знаете какво ново преживяване ви очаква.

пътуването

Ще се научите да бъдете уравновесени и да не се притеснявате, че нещо не е точно така, както би трябвало да бъде

Пътуването сами в повечето случаи е непредвидимо. Добре е да тренирате себе си, за да запазвате спокойствие в каквато и ситуация да попаднете. Да, светът е голям и страшен, но жаждата за приключения е по-голяма и всеки нов път, когато пътувате сами, ще ви става все по-лесно. Даже ще предпочитате това пред всяко друго пътуване.

Начинът, по който възприемате всичко около вас, ще се промени изцяло

И в крайна сметка ще промени живота ви – нови хора, нови места, нови нагласи. Всичко ще се запечата във вас и ще ви даде друг мироглед. Когато се върнете, нищо никога няма да бъде същото. Няма да сте напълно удовлетворени от нормалната си работа и от нещата, които ви заобикалят. И това е напълно в реда на нещата. Ще чакате с нетърпение следващия път, следващото пътуване. Любовта към откриването на нови обзори е по-силна от ежедневието и е вече във вас.

Ще станете по-креативни

Ще започнете да мислите за начините, по които можете да се усъвършенствате. Както и какво от нещата, които сте видели, бихте искали да приложите в живота си. Цветовете, вкусовете и миризмите, до които сте се докоснали и запомнили, ще станат ваше вдъхновение. Ще презаредите самочувствието си и ще се почувствате прекрасно в собствената си кожа. Пътуването сами не е за всеки и не толкова много хора биха го направили, но вие вече сте минали по този път – наслаждавайте се.

пътуването

Ще заобичате живота си

И това ново аз, което вече живее във вас, ще промени начина, по който възприемате ежедневието. Ще промени и начина на реагиране на всичко, което се случва около вас, отношението ви към хората и вас самите.

Ще се намерите

Повярвайте ми – това е най-прекрасното чувство. Пак сте вие, но различни, в синхрон с вътрешния си мир и със света около вас.

Прочетете: „Историите на една номадка“ от Рита Гелман – Книга, която ще ви отведе по стъпките на търсене на щастието и как да го откриете за себе си.

Гледайте: „Яж, моли се и обичай“ – Класика за пътуванията, размислите и решенията, които ни водят до правилния път.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Галя Лазарова

Галя Лазарова

Развива се професионално в сферата на дигиталния маркетинг и графичния дизайн. Свободното си време прекарва в снимане, рисуване/ илюстриране и писане. Щастлива майка на едно прекрасно момче, с което обожават да пътуват и да откриват нови неща. Носи в себе си морето, обича разходки из любимия Пловдив, вдъхновява се от всичко позитивно и добро. Безкрайната ѝ любов към изкуството и книгите я насочва към PURA VIDA.
Галя Лазарова

Галя Лазарова

Развива се професионално в сферата на дигиталния маркетинг и графичния дизайн. Свободното си време прекарва в снимане, рисуване/ илюстриране и писане. Щастлива майка на едно прекрасно момче, с което обожават да пътуват и да откриват нови неща. Носи в себе си морето, обича разходки из любимия Пловдив, вдъхновява се от всичко позитивно и добро. Безкрайната ѝ любов към изкуството и книгите я насочва към PURA VIDA.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: