НАЧАЛОТО

PURA VIDA започна като личен блог, който направих просто за удоволствие. В началото идеята ми нямаше име, просто знаех, че искам да е с свързана с радостта от малките неща. За значението на всичко това, което ни кара да се чувстваме добре, без значение какво е то. Имах нужда да пиша и чета хубави неща, които ме замислят, усмихват и ми показват друга гледна точка за света. Бях в майчинство и се грижех за дъщеря си, но не можех да не работя. Трябваше ми още нещо, с което да се занимавам, да изграждам и от което да уча нови неща. 

Концепцията още не беше ясна в главата ми до момента, в който дочух едно интервю по телевизията за собственик на IT компания, която изпраща най-добрите си служители на командировка в Коста Рика. Тогава той обясни, че там е научил местната идея за спокоен и щастлив живот – PURA VIDA. 

Веднага разбрах, че намерих това, което търся – един израз, събрал в себе си всички неща, в които вярвам, от които имам нужда и за които искам да пиша и говоря. 

Не след дълго идеята за PURA VIDA започна да заразява със заряда си и се оказа, че не само аз вярвам в нея. Екипът на PURA VIDA се разраства скорострелно и съм изключително щастлива и благодарна на всеки, който е част от това начинание.

Вярвам, че това, на което обръщаме внимание, се увеличава. За това ние се концентрираме върху радостта от малките неща и умението да им се наслаждаваш.

Симона Николова

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on pinterest
Pin
Автор и създател на Pura vida
Симона Георгиева
От скоро щастлива майка на момиченце, до преди това щастлив тийм лидер в интернет компания. Нарича „кучешкото ми дете“ своята първа космата любов – Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава със създаване на сайтове и се отдава на детската си любов – писането. Мечтае за къща с голям двор и 8 кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да учи нещо ново всеки ден. Животът ѝ коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.​
Автор и създател на Pura vida
Автор и специалист маркетинг
Пепи Драгоева
Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател – постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек – Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите ѝ решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта ѝ към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.​
Автор и специалист маркетинг
Автор, PR специалист и дизайн
Нона Татарлиева
Студентка по ПР и реклама, търсач на усещания през останалото време. След отмятането на скок с бънджи и парашут в списъка с желания следва и плуване с бели акули, които са най-голямата ѝ страст. Мечтае за един по-позитивен свят, в който хората вярват в себе си и постигат копнежите си. Обича слънцето, морето, доброто капучино и малките жестове. Работата с усмихнати и обнадеждени хора и любовта към писането е това, което я доведе в PURA VIDA.
Автор, PR специалист и дизайн
Автор и Instagram специалист
Лидия Николова
Студентка по международни икономически отношения, търсач на позитивни хора и неуморен посланик на усмивките. Родена е на международния ден на целувката, обожава животните и копнее за свят, в който хората са по-мили един към друг. Искрено се забавлява на реакциите на хората, когато забележат, че двете ѝ очи са различни. Креативността е неизменна част от живота ѝ, а това да прави хората около себе си щастливи е най-големият ѝ двигател. За нея PURA VIDA е любов, копнеж и едно ново предизвикателство.
Автор и Instagram специалист
Автор и преводач
Вера Янкова
Магистър филолог по образование, професионално се проявява в областта на здравните грижи, серитифициран йога инструктор на фондация „Изкуството да живееш“. Участва в множество социални проекти. Обича комуникацията с хора, които я вдъхновяват да бъде най-добрата версия на себе си. Уповава се на всякакви твърдения в подкрепа на идеята, че животът е израз на щастие. Практикува умението да се забавлява “стерилно”. За нея светът е по-добро място благодарение на хора като тези от екипа на PURA VIDA.
Автор и преводач
Автор и копирайтър
Деница Кисимова
По образование – филолог, в свободното си време – обградена от книги, музика и театрални постановки. Обича Rammstein и „Братя Карамазови“. Самоопределя се като меланхоличен мечтател и всеки ден се учи на оптимизъм. Осъзнала е важността на това да „се чувстваш на място“. Вярва, че във всеки ден има по нещо красиво и заслужаващо усмивка. Твърди, че най-трудната и, същевременно, най-важната задача в личния свят на всекиго е постигането на вътрешен мир.
Автор и копирайтър
Автор/дизайн
Галя Лазарова
Развива се професионално в сферата на дигиталния маркетинг и графичния дизайн. Свободното си време прекарва в снимане, рисуване/ илюстриране и писане. Щастлива майка на едно прекрасно момче, с което обожават да пътуват и да откриват нови неща. Носи в себе си морето, обича разходки из любимия Пловдив, вдъхновява се от всичко позитивно и добро. Безкрайната ѝ любов към изкуството и книгите я насочва към PURA VIDA.
Автор/дизайн
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on pinterest
Pin