Ина Вучкова – всяка сутрин се будя и не знам какво да очаквам

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 5 мин

Ина Вучкова е… колкото и да се опитвам, не мога да обобщя с две думи. Още при първата ни среща усетих необяснимо силната енергия, която витае около нея. Тя е от хората, които не могат да стоят на едно място, тя е вечно заета и пълна с идеи. Не обича границите и прави все различни неща, които да я зареждат с още повече хъс. Обича адреналина, красотата и близките си. Занимава се с миглопластика, внася хранителни добавки, пише книга с рецепти, понякога е и фото модел и още много други неща. За нея познатата българска поговорка би звучала така: „Да би мирно седяло, би от скука умряло…“, защото еднообразието дори не съществува в нейния животВижте какво я прави толкова неуморна и какво е свободата за нея в следващите редове:

Човек не може да те определи с една дума. Кажи ми коя всъщност е Ина Вучкова?

Коя съм аз? Труден въпрос, дори за мен (смее се). Живея със себе си по 24 часа на ден в последните почти 30 години и мога да кажа, че всяка сутрин се будя и не знам какво да очаквам. Приятелките ми често ми казват, че съм луда, дръзка, непокорна, вироглава, всеотдайна, борбена и че не се страхувам да рискувам, за да успея. Аз съм безкомпромисна в мечтите и желанията си, знам какво искам и какво заслужавам и не приемам по-малко от най-доброто, защото живота е твърде кратък, твърде хубав и изпълнен с възможности, и просто няма как да приема примирението за опция.

Ина Вучкова

Толкова различни сфери накуп. Как се справяш с многобройните задачи?

Правилно планиране на приоритетите ми за деня, седмицата, месеца. Дисциплина, постоянство, увереност, гъвкавост и добро настроение са задължителните елементи.

Защо избра точно тези неща? Какво ти носи удовлетворение в края на работния ден?

Мога да кажа, че те избраха мен, а аз избрах да бъда щастлива, спокойна, удовлетворена и свободна да избирам как да изживея деня си, кога и как да започва и да завършва.

Повечето хора бързо се отегчават и предпочитат просто да имат сигурен доход на края на месеца. Все пак какво е работата – задължение или удоволствие?

Еднообразието за мен е равносилно на смърт. Това е и причината да се занимавам с много неща, които обичам. За мен работата не е просто физическа или умствена дейност, за която взимам определена сума пари. Работата ми ме прави щастлива, удовлетворена, пълноценна и най-вече свободна. Свободна да живея живота си така, както смятам за правилно, без ограничения и рамки на парите, които изкарвам и личностното ми израстване във всяко едно начинание.

Повечето от нещата, които правиш, са свързани с красотата. Каква е причината?

Две от нещата, на които страшно много държа и ценя в този живот, са здравето и красотата. За мен те са взаимносвързани и това е причината те да бъдат в основата на всичките ми занимания. Обичам да правя жените красиви. По професия съм козметик и гримьор, но днес имам малко студио за миглопластика. Обичам тази професия, защото за мен няма по-красив грим от елегантно и нежно подчертаните очи. А очите на една жена са огледало на душата и прозорец към един напълно непознат свят.

Ина Вучкова

Какво те кара да застанеш пред обектива? 

Фотографията е изкуството, в което мога да изразя всяко желание, мисъл и емоция. Обичам това, че там не са ми нужни думи. Нужна е любов, пълна отдаденост и умението да говориш с езика на тялото си. Там мога да бъда себе си, по начин, по който не мога в ежедневието си, но най-голямото предизвикателство е да вляза в роля и образ, които са напълно далечни от същността ми. Мога да кажа, че ангажиментите ми като фото модел са най-забавната ми работа, изпълнена с много интересни хора и места, много смях и незабравими моменти. Истински се разтоварвам, докато работя, дори когато съм имала ужасно дълги снимачни дни.

Ина Вучкова

Напоследък си концентрирала работата и вниманието си върху здравословния начин на живот. Защо реши, че това е твоето нещо?

Винаги съм искала да работя за себе си, да бъда свободна, удовлетворена емоционално и финансово и разбира се щастлива с това, с което се занимавам. Но не по-малко важно е работата ми да е в помощ на хората около мен, защото това осмисля всичко. Тази година стартирах нов проект. Моя мечта, върху която работя от години. Тя съчетава страстта ми към готвенето и здравословния начин на живот, в едно доста нездравословно време, в което живеем. Съвкупност от принципи и съвети на лекари и специалисти в областта, разбира се и на моя личен опит през годините. Сайта вече е достъпен, но тепърва имам много работа по него, много информация, която предстои да бъде качена. До година ще дам всичко от себе си да завърша и книгата с рецепти, която подготвям. Тя е за всички, които са готови да излязат от зоната си на комфорт и искат да променят някои свои навици, възгледи и парадигми в областта на храненето.

Ина Вучкова Ина Вучкова

Какви са хората около теб? Вярваш ли, че амбициозните и позитивни хора се привличат?

Най-близките хора в живота ми са като мен. Млади, амбициозни мечтатели, които не спират да вярват, да се борят и да искат повече от себе си. Защото успехът зависи от тях. Те знаят, че проблемите могат да ги спрат временно, да ги забавят по пътя към тяхната цел и мечта, но те са единствените, които могат да се спрат завинаги ако позволяват на времето, в което живеят, да ги превърне в жертви. Дали вярвам, че се привличаме? Може би. За себе си мога да кажа, че целенасочено избирам и търся да съм заобиколена от успешни и позитивни хора, с които да израствам.

Какво ти харесва в България? Защо реши да се развиваш тук?

Тук е моят дом, моето семейство, моите приятели. Опитах и видях какво е навън. Осъзнах, че никак не е трудно да напуснеш България. Но дали това е решение? Какво ще стане ако всички напуснем тази държава, защото е трудно, защото няма действащи закони, социална и здравна система и т.н.? Всеки може сам да открие каква е неговата истина, къде принадлежи и какъв е неговият път. Моето място е тук.

И за финал – на какво би научила децата си след време?

Ще ги науча да мечтаят, да се борят и отстояват нещата, които са важни за тях. Да вярват в себе си, да се обичат и да обичат, но най-вече да живеят този живот, така че някой ден, когато се обърнат назад да се усмихнат и да кажат „Аз живях!“

Pura vida!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Симона Георгиева

Симона Георгиева

Щастлива майка на момиченце, нарича "кучешкото ми дете" своята първа космата любов - Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава уеб дизайн и разработка и се отдава на детската си любов - писането. Любознателна до мозъка на костите си, вярва, че човек трябва да учи нещо ново всеки ден. Мечтае за къща с голям двор и много кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да чете книги. Животът й коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.
Симона Георгиева

Симона Георгиева

Щастлива майка на момиченце, нарича "кучешкото ми дете" своята първа космата любов - Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава уеб дизайн и разработка и се отдава на детската си любов - писането. Любознателна до мозъка на костите си, вярва, че човек трябва да учи нещо ново всеки ден. Мечтае за къща с голям двор и много кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да чете книги. Животът й коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: