5 заведения в Пловдив, които ми пълнят душата (ОБНОВЕНА 2021)

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 5 мин

Добре дошли в нашия слънчев град! Елате с мен на разходка из най-симпатичните заведения в Пловдив:

Културен град с история, датираща преди 8000 години, няколко сиенитни хълма, които се открояват отдалеч, калдаръмени улички с аромат на мекичките на баба из Стария град, Квартал на творческите индустрии, в който да развихриш въображението си и дух, носещ хилядите трансформации на града през годините. Истината е, че Пловдив крие култура, мистика и дух, които винаги са ме карали да се чувствам у дома. Намерих пространства, в които мога да уча, работя, да споделя ароматно кафе и история с приятели, да послушам концерт или просто да изпия чаша вино. Те са толкова цветни, че реших да ги споделя с вас.

А ето и 5-те заведения в Пловдив, които ми пълнят душичката:

Bee Bop Cafe – Смело мога да кажа:

Най-хубавата сцена за концерти в града.

Клубът е разположен в центъра, точно до Градската градина. BeeBop Cafe е място, където може да чуеш български и чужди артисти, да се посмееш в театър вечерите им, а Quiz night show-то ще задоволи интереса и на най-любознателните. Създаден е от трима местни музиканти, които вярват, че има място за хубавата музика и това може да се усети още от прекрачването на вратата. Нощем, преди концерт, блещукат светлинките от запалените свещи, а музиката винаги е внимателно селектирана. За озвучаването също е помислено, тъй като това е най-важният инструмент, чрез който всеки музикант може да покаже уменията си и да достигне до публиката. Обстановката е уютна, все едно наистина си у дома. Обикновено не се изисква предварително закупуване на билети за концертите, така че може да ги вземеш директно на място. Резервацията обаче е повече от желателна. 🙂

BeeBop Cafe - Заведението с джаз сцената на Пловдив

Бар Контрабас – Джаз сърцето на Старинен Пловдив.

Преди да го откриеш, трябва да се покатериш по калдъръмена криволичища уличка, но стигайки до него ще се озовеш в малка двуетажна къща. Когато излезеш на дворчето с лозите и гледката към града, времето ще спре. Ще звучи джаз, а може и на живо да чуеш някое трио или квартет, отново в двора, на една ръка разстояние от теб. Често освен концерти, домакините организират и нещо още по-интересно – в неделните нощи пловдивски музиканти приготвят вкусна вечеря като всяка седмица темата е различна. Вратите са отворени за всички желаещи. А виното е толкова хубаво… 😉

Бар Контрабас - Заведение за джаз музика в Пловдив

Vintage House – Едно малко и симпатично пловдивско кътче.

Заредено е с толкова позитивна енергия. Инериор, който заслужава да бъде разгледан обстойно и меню – богато на коктейли и вкусно хапване. Отдели си време, за да видиш детайлите. От тавана висят самолети, докато близо до сцената се усмихва грамофон. Ще се изненадаш от разнообразната им кухня и приятните цени, а нощите в заведението са незабравими – може да се натъкнеш на акусични концерти, салса партита, фокуси на живо, литературно четене, представяне на нови книги. Имала съм честта да пея доста пъти там с различни програми и смея за кажа, че атмосферата е незабравима. Добавям и няколко усмивки от милия персонал и всичко си идва на мятото. Намира се на ул. Гладстон в Дома на Културата „Борис Христов“.

Заведение с коктейли, храна, кафе и събития в Пловдив

 

Ресторант Smokini – Не случайно познат като „Приключенският ресторант в центъра на Пловдив„!

Само като чуя името и рефлексите в организма ми се задействат с едно звучно „ммммм вкусно„! Работих в офис на центъра, когато го посетих за първи път с колеги за обяд. Няма да забравя как от влизането любопитството ми се събуди, защото попаднах в някакво много разчупено пространство, включващо индустриален стил и уютно домашно усещане. Започнах да разглеждам менюто и се удивих на разнообразието – имаш за всеки по нещо, нищо, че все пак беше обедно меню. За първи път тогава опитах тиквена крем супа и беше вълшебна. От тогава ми е любима, както и мястото. Не е случайно, че ресторантът е домакин на най-известните звезди, които изнасят концерти в Пловдив. Sting и Zucchero вече вечеряха там, а дочух, че приключението за гостите е включвало и по една широка усмивка, защото звездите са се снимали с всички желаещи. Ако някой иска да сподели с мен това foodie приключение го очаквам на ул. „Отец Паисий“ 12, известна като „Златарска“. На масата ще го посрещна с онова разтапящо се патешкото магре. Ммм…! 🙂

Ресторант в Пловдив

Anyway Social Bar  – Кой каза коктейли? Кафе? Там има от всичко и то по много.

Обичам това местенце! Не случайно посрещнах 29-тата си годишнина именно там. Малко, уютно, сгушено на една от най-посещаваните улички в Капана. Намира се точно срещу известния бирен бар Котка и мишка и разполага с масички на открито и закрито. Менюто им съдържа страхооотни коктейли, но в повечето случаи ще пожелаят да ти направят персонален коктейл. Барманът сам ще прецени дали тази вечер да ти тръгне с нещо по-сладко, освежаващо кисело или пък леко пиперливо. Любимият ми коктейл е Espresso Martini, защото включва любимия аромат на кафе, но в същото време се грижи бързо да приповдигне настроението. Впечатлена съм и от персонала – винаги ослужлив, мил и на разположение да отговори на всички въпроси (Особено, когато приятелите ти занесат растения за окраса на масата ти и са приготвили още куп изненади, в които персоналът любезно трябва да се включи, за да може всичко да мине по вода!). Ами да, посетете го, заслужава си!

Anyway Social Bar Заведение за Коктейли в Пловдив

Добре, не мога да спра само до 5. Пловдив е толкова шарен и интересен! Накратко ви разказвам и за още няколко любими заведения:

  1. Веган ресторант Veggic в Капана ще ви изненада със страшно вкусни веган ястия. И преди да помислите, че съм веган – не, не съм. Но ако мога да се храня постоянно във Veggic нямам против да стана! Любимо ми са ми Веджик Буритото, веган бургера и тортите, ммммм, там нямам спирачки.
  2. Уиски и джин Бар СандъкЪ, разположен на ул. „Абаджийска“ – предлагат най-хубавите и атрактивни уискита и джин в Капана и има ОГРОМНО разнообразие.
  3. Котка и Мишка – силно ароматно кафе, крафт бири, повече от забележителен интериор, а от скоро на разположение е и тяхния coworking space, в случай, че нещо се наложи. 😉
  4. QUATTRO Piano Bar – Пиано бар под ресторант „Memory“ в центъра на Пловдив. Музикантите са невероятни и винаги са изпълнени с енергия, а забавлението е сигурно.
  5. Ресторант Паваж – бутиковото им меню и малката къщичка в Капана те отвеждат направо при баба.

Статията не е с платено съдържание и е хубаво да спомена, че няма да ядем или да пием на корем в по-горните заведения в Пловдив. Но като е хубаво, е хубаво!

Чакаме ви в слънчев Пловдив!

PURA VIDA!

*Снимките са използвани от официалните страници на заведенията във Facebook и нямаме авторски права върху тях.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: