Светът е хубав: 10 добри новини от последните седмици

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 4 мин

Добрите новини от последните дни


Повечето от „горещите“ новини в ефира не са особено позитивни. За сметка на това в света се случват хубави неща всеки ден, всяка минута. И тъй като смятаме, че те заслужават много повече внимание, отколкото им се полага в момента, създадохме рубриката „Светът е хубав“, в която ще събираме всички прекрасни новини, които ни попадат в полизрението.

Започваме с тези 10 добри новини от последните седмици:

Нова Зеландия забранява употребата на найлонови торбички от 1 Юли 2019г.

Миналия декември новозеландският министър на околната среда Eugenie Sage потвърди, че пластмасовите пазарски чанти за еднократна употреба ще бъдат премахнати в цялата страна, като пълната забрана ще влезе в сила от 1 юли 2019г.

Източник: BrightVibes

новини

Първи златен медал за България на Менделеевската олимпиада по химия

В състезанието се включват представители на повече от 53 държави. Българчетата спечелиха още два сребърни медала и почетна грамота. Със сребърни и бронзови медали се прибраха и българските участници във Всерусийската олимпиада по математика.

Източник: BTV

Три тона отпадъци бяха изчистени от Еверест 

Три тона отпадъци са събрани до момента в района на Еверест в мащабната акция за почистване на най-високия връх на планетата, която започна в средата на април, съобщава БНР. В акцията участват и хеликоптери на непалската армия.

Източник: offnews.bg

Петима доброволци оставиха семействата си навръх Великден, за да спасят двама бедстващи туристи на Седемте рилски езера

„Едни ЧОВЕЦИ с големи сърца, смели до безумие и… пълни доброволци (държа да отбележа, че нито веднъж не са мрънкали за каквото и да било). Това е кратко описание за планинските спасители от Дупница. Та след поредната спасителна акция на „Ангелите от планината“ тази нощ, бяха спасени два човешки живота.“ – пише Христо Апостолов във Facebook.

Източник: Facebook

Млади хора даряват пари, предназначени за изследването им, на „Капачки за бъдеще“ в замяна на попълване на анкетата им

„Възложиха ни да направим едно изследване сред работещите в България и ни дадоха бюджет от няколко хиляди лева, с които да го изпълним. Докато обсъждахме как да достигнем до хората, ни хрумна, че ще бъде много по-готино, ако вместо да даваме парите за реклама на Facebook, да ги използваме, за да подкрепим вас и посредством вас – малките общински болници“. Колкото повече хора попълнят анкетата, толкова повече пари ще бъдат дарени на кампанията.

Ако и вие искате да подкрепите каузата, може да попълните анкетата тук: https://www.research.net/r/Bulgaria-EoC

Източник: Капачки за бъдеще

В края на живота си Стенли искал да чуе за последно звукът на Харли Дейвидсън и 200 моториста се събрали пред къщата му, за да изпълнят последното му желание

Стенли е диагностициран с рак на белия дроб и мозъка. Неговият зет, Майкъл Смит, се свърза с местен байкър на име Дейвид Томпсън. Томпсън отправя покана към мотористите да заобикалят къщата на Стенли в Саут Бенд, Индиана. Само 6 часа след това 200 от тях на повече от 100 мотора се появили пред дома на Стенли, за да осъществят желанието му.

Източник: 9gag

Швейцарец дари 1 милиард долара, за да спаси Земята

След огромната сума дарена за Нотр Дам в рамките на един ден и обществения отзвук против даренията за сгради, вместо за наболели проблеми, Хансйорг Уайс, швейцарски милиардер, филантроп и природозащитник казва пред New York Times: „От моя страна, реших да даря $1 млрд. през следващото десетилетие, за да помогна за ускоряване на усилията за опазване на земята и океана по света, с цел да се защитят 30% от повърхността на планетата до 2030г.“

Източник: iheartintelligence.com

В Швейцария вече е забранено да притежаваш само едно морско свинче, защото е доказано, че стават самотни

Тези животни често се третират като член на семейството. Всъщност страната е предприела правни мерки, за да гарантира, че на тези домашни любимци се предоставят същите права и закрила като физическите лица. Швейцарското правителство иска хората да живеят щастлив и здравословен живот. Тази цел се отнася и за животни, които живеят в близост до тези хора. Въпреки че някои чужденци може да го намират за странно, морските свинчета получават подобна защита съгласно закона в Швейцария.

Източник: mysticalraven.com

Бразилски фотограф и неговата съпруга засаждат 2 милиона дървета за 20 години, за да възстановят гората и дори животните вече се връщат да живеят там

Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие, 129 милиона хектара гори, площ, почти еквивалентна на Южна Африка, са загубени от Земята завинаги от 1990 г. насам всяка година. Бразилският фотограф Себастиаго Салгадо и съпругата му Лелия Делуис Уаник Салгадо решиха да покажат какво може да направи една малка група страстни, отдадени хора, като вземат в ръцете си проблема с обезлесяването и започнат процеса на залесяване.

Източник: webmdi.com

Франция е първата европейска държава, която забранява всички пестициди, свързани с умирането на пчели

Неотдавна светът се пробуди към още един негативен ефект от прекомерното използване на пестициди. На няколко места населението на пчелите рязко намалява, което значително означава предстояща гибел. Франция е на път да стане първата европейска държава, която забранява пет разновидности на тези пестициди. Изследователите са убедени, че тези неоникотиноиди са много вредни, тъй като убиват пчелите.

Източник: thinkinghumanity.com


Добрите новини са навсякъде и всеки ден. Концентрирайки се върху тях, започваме все повече да ги забелязваме и те да се увеличават.

Pura vida!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Симона Георгиева

Симона Георгиева

Щастлива майка на момиченце, нарича "кучешкото ми дете" своята първа космата любов - Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава уеб дизайн и разработка и се отдава на детската си любов - писането. Любознателна до мозъка на костите си, вярва, че човек трябва да учи нещо ново всеки ден. Мечтае за къща с голям двор и много кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да чете книги. Животът й коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.
Симона Георгиева

Симона Георгиева

Щастлива майка на момиченце, нарича "кучешкото ми дете" своята първа космата любов - Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава уеб дизайн и разработка и се отдава на детската си любов - писането. Любознателна до мозъка на костите си, вярва, че човек трябва да учи нещо ново всеки ден. Мечтае за къща с голям двор и много кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да чете книги. Животът й коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: