Невена Пейкова – Глас, достигащ звездите

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 4 мин

Интервю с Невена Пейкова


Днес няма да се поддадем на мъглата навън. Днес ще летим към звездите. Превозното средство, което ще използваме, е гласа на Невена Пейкова. Позната е като една от финалистките в X-Factor през 2014г., но всъщност музикалната ѝ история започва много по-рано. В интервюто по-долу ще опознаете Невена отблизо, ще ни разкаже мъничко за участието ѝ във формата, за преживяванията ѝ след него и не на последно място – какво е замислила от тук нататък.

Коя е Невена Пейкова?

Невена Пейкова е момичето, мечтаещо за голяма сцена.

Кои 3 думи те описват най-добре?

Упорита, трудолюбива, борбена. (Трудно е да се опишеш само с 3 думи 😉 )

Къде израсна, кои са най-хубавите ти детски спомени?

Израснах в Търговище и имах супер щуро детство, бях непослушно дете. Помня, че все бях с рани по коленете, много палаво дете.

Кога започна да се занимаваш с музика?

Започнах преди 16 години, бях първи клас. Първоначално пях само във вокална група, постепенно се понаучих и започнах да се изявявам и индивидуално. Хубави години. ? Сещам се често за тези моменти, покрай школата по пеене за деца, която отворих наскоро. Децата са слънца и обичам да работя с тях.

През 2014 г. участваш във формата Х-Factor и успяваш да стигнеш до финала. Survivor или творческа магия беше участието ти? С какво си го спомняш?

X-Factor беше една сбъдната мечта за мен. Опит, сцена, предизвикателство, адреналин, приятели и много музика. Спомням си го само с хубави емоции и моменти и смело мога да кажа, че си беше едно творческо приключение.

На какво те научи форматът?

Направи ме по-дисциплинирана и отговорна.

Скоро се раздели с лейбъла на Саня Армутлиева. Безспирна си и работиш по твоите проекти. Разкажи ни за тях.

Хаха, аз бях безспирна и преди това. Искам да благодаря изключително много на целия екип на Virginia Records и Саня за всичко, което направиха за мен. Създадохме заедно три невероятни проекта, с които се гордея много и хората и до днес ги изпълняват. Благодарна съм!

Сега за новите проекти – всичко около мен се случва днес благодарение на моят много близък приятел и колега Преслав Бориславов – Пресли, който стои плътно зад мен и помага за създаването на всеки мой проект. Новите проекти са нещо, което излиза от мен, музиката, която описва най-добре „Невена“ и като усещане, и като възможности. Имам три издадени нови песни, две от които са дуетни с Пресли. Хората ги харесват, а аз го правя за тях. Щастлива съм!

невена

Трудно ли е да се самопродуцираш?

Безумно трудно е! Ако досега имаше хора, които се грижеха за всичко около мен и проектите ми, то сега това се пада на мен. И наистина ако не са моите родители, нямаше да успея.

Как избираш в какъв стил да твориш? Водиш ли се от „модерното“ сред младите или създаваш нещата изцяло както ги чуваш и усещаш? Имаш ли си стил „Невена“?

Не избирам нищо, музиката се ражда сама. И смятам, че когато я създаваш сам и излиза от сърцето ти, ти сам създаваш стила си.

Пишеш текстовете, музиката, записваш в собствено студио. Повечето хора не знаят това, а трябва да се гордееш. Именно там си създала и новия си албум. Какво може да очакваме?

Благодаря много, опитвам се и се развивам всеки ден. Като автор, за мен е много важно да усещам музиката, която правя, а когато я създаваш сам, няма начин тя да е грешна за теб, защото излиза от сърцето ти. Аз предимно се занимавам с музиката и текста на песните, Преслав е Бог на аранжиментите. ? И да, работим по дуетен албум заедно с Пресли, тепърва се завършват някои от песните, но обещавам хубава музика. Надявам се до края на годината да успеем да реализираме и тази мечта. Преди това през декември ще пусна една самостоятелна песен, много нежна и любовна, а след това и една песен от албума. Все хубави неща се очертават до края на 2018г.

Невена

Въпреки нестихващия ти ентусиазъм, огромния диапазон и техническа постановка, ти работиш в България, въпреки че вероятно навън също би имала голяма реализация. Защо оставаш тук?

Ехааа, благодаря много! Няма да крия, че световната сцена е и мечта, и цел в живота ми, но България е моята родина. Тук е пълно с предизвикателства и е трудно да се справиш сам, мен това ме тегли. Не обичам лесното, оставам тук, за да се боря и няма да спра.

В Pura Vida се радваме много на талантливите, усмихнати и работещи хора, които са останали в България и подпомагат развитието на средата. Моля те, подбери три твои любими песни, с които да поздравим нашите читатели. ?

Избрах следните песни:

Желая светли Коледни и новогодишни празници на всички, бъдете добри! А вас, Pura Vida, ви обичам и благодаря за прекрасното интервю!

Благодарим ти, Невена. Желаем ти успех!

Pura vida!

 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: