Невена Пейкова – Глас, достигащ звездите

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 4 мин

Интервю с Невена Пейкова


Днес няма да се поддадем на мъглата навън. Днес ще летим към звездите. Превозното средство, което ще използваме, е гласа на Невена Пейкова. Позната е като една от финалистките в X-Factor през 2014г., но всъщност музикалната ѝ история започва много по-рано. В интервюто по-долу ще опознаете Невена отблизо, ще ни разкаже мъничко за участието ѝ във формата, за преживяванията ѝ след него и не на последно място – какво е замислила от тук нататък.

Коя е Невена Пейкова?

Невена Пейкова е момичето, мечтаещо за голяма сцена.

Кои 3 думи те описват най-добре?

Упорита, трудолюбива, борбена. (Трудно е да се опишеш само с 3 думи 😉 )

Къде израсна, кои са най-хубавите ти детски спомени?

Израснах в Търговище и имах супер щуро детство, бях непослушно дете. Помня, че все бях с рани по коленете, много палаво дете.

Кога започна да се занимаваш с музика?

Започнах преди 16 години, бях първи клас. Първоначално пях само във вокална група, постепенно се понаучих и започнах да се изявявам и индивидуално. Хубави години. ? Сещам се често за тези моменти, покрай школата по пеене за деца, която отворих наскоро. Децата са слънца и обичам да работя с тях.

През 2014 г. участваш във формата Х-Factor и успяваш да стигнеш до финала. Survivor или творческа магия беше участието ти? С какво си го спомняш?

X-Factor беше една сбъдната мечта за мен. Опит, сцена, предизвикателство, адреналин, приятели и много музика. Спомням си го само с хубави емоции и моменти и смело мога да кажа, че си беше едно творческо приключение.

На какво те научи форматът?

Направи ме по-дисциплинирана и отговорна.

Скоро се раздели с лейбъла на Саня Армутлиева. Безспирна си и работиш по твоите проекти. Разкажи ни за тях.

Хаха, аз бях безспирна и преди това. Искам да благодаря изключително много на целия екип на Virginia Records и Саня за всичко, което направиха за мен. Създадохме заедно три невероятни проекта, с които се гордея много и хората и до днес ги изпълняват. Благодарна съм!

Сега за новите проекти – всичко около мен се случва днес благодарение на моят много близък приятел и колега Преслав Бориславов – Пресли, който стои плътно зад мен и помага за създаването на всеки мой проект. Новите проекти са нещо, което излиза от мен, музиката, която описва най-добре „Невена“ и като усещане, и като възможности. Имам три издадени нови песни, две от които са дуетни с Пресли. Хората ги харесват, а аз го правя за тях. Щастлива съм!

невена

Трудно ли е да се самопродуцираш?

Безумно трудно е! Ако досега имаше хора, които се грижеха за всичко около мен и проектите ми, то сега това се пада на мен. И наистина ако не са моите родители, нямаше да успея.

Как избираш в какъв стил да твориш? Водиш ли се от „модерното“ сред младите или създаваш нещата изцяло както ги чуваш и усещаш? Имаш ли си стил „Невена“?

Не избирам нищо, музиката се ражда сама. И смятам, че когато я създаваш сам и излиза от сърцето ти, ти сам създаваш стила си.

Пишеш текстовете, музиката, записваш в собствено студио. Повечето хора не знаят това, а трябва да се гордееш. Именно там си създала и новия си албум. Какво може да очакваме?

Благодаря много, опитвам се и се развивам всеки ден. Като автор, за мен е много важно да усещам музиката, която правя, а когато я създаваш сам, няма начин тя да е грешна за теб, защото излиза от сърцето ти. Аз предимно се занимавам с музиката и текста на песните, Преслав е Бог на аранжиментите. ? И да, работим по дуетен албум заедно с Пресли, тепърва се завършват някои от песните, но обещавам хубава музика. Надявам се до края на годината да успеем да реализираме и тази мечта. Преди това през декември ще пусна една самостоятелна песен, много нежна и любовна, а след това и една песен от албума. Все хубави неща се очертават до края на 2018г.

Невена

Въпреки нестихващия ти ентусиазъм, огромния диапазон и техническа постановка, ти работиш в България, въпреки че вероятно навън също би имала голяма реализация. Защо оставаш тук?

Ехааа, благодаря много! Няма да крия, че световната сцена е и мечта, и цел в живота ми, но България е моята родина. Тук е пълно с предизвикателства и е трудно да се справиш сам, мен това ме тегли. Не обичам лесното, оставам тук, за да се боря и няма да спра.

В Pura Vida се радваме много на талантливите, усмихнати и работещи хора, които са останали в България и подпомагат развитието на средата. Моля те, подбери три твои любими песни, с които да поздравим нашите читатели. ?

Избрах следните песни:

Желая светли Коледни и новогодишни празници на всички, бъдете добри! А вас, Pura Vida, ви обичам и благодаря за прекрасното интервю!

Благодарим ти, Невена. Желаем ти успех!

Pura vida!

 

[Total: 0   Average: 0/5]
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.
Пепа Драгоева

Пепа Драгоева

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател - постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек - Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: