"Имаме нужда да се научим да виждаме доброто първо в себе си." - Вера Янкова

Преводач

Защо PURA VIDA?

Защото ме вдъхновява! За мен концепцията на PURA VIDA е прекрасен пример за това, че животът не е само „така обичаната рутина”. Има нещо отвъд въртележката на ежедневието и неефективността на прекомерната активност, има нещо, което абсолютно осмисля пребиваването ни като земни жители, а именно умението да се наслаждаваме на малките неща от живота.

Кои 3 думи те описват най-добре?

Ентусиазъм, кафехолизъм, хаотизъм. 🙂

доброто

Кои са твоите ежедневни Pura Vida трикове?

Ежедневно сутрините ми започват с йога, медитация и кафе с мляко. Обожавам и разговори с хора, пълни със смисъл.

Най-големият ти успех?

Че имам възможността да правя всичко, което обичам. Всеки ден е безценен дар и най-големия ми успех не е свързан с придобиване на конкретни титли или първи места на състезания. Успехът за мен е в „сегато”, да съм истински тук и сега, днес. Най-големия успех на времето ни е, че нямаме лимити и ограничения, а успехът идва, когато дълбоко се посветим в нещо. 

Най-големият ти провал?

Има моменти, когато се хващам, че „мрънкам” на ум. Ако пък това се случи гласно, тогава вече сме изпуснали положението. Това е падение за мен – да се оплаквам, пилеейки най-ценния ресурс, който ни е даден, а именно времето!

Кога усети коренна промяна в живота си?

Когато преживях йога. Без колебание мога да споделя, че разделям живота си на две – преди йога и след това. Наистина преживях голяма трансформация, благодарение на йога практиките и многообразните курсове, свързани с това знание. Включвайки йогата в ежедневието си е все едно да гледаш живота като филм, но с много по-висока резолюция. Всички сме във филма, поне да е с високо качество 😀

Ако имаше магическа пръчица, какво щеше да промениш в света?

Хм, да променя?! Промяната е ползотворна, ако се случва отвътре. По-скоро бих искала да допринеса за това повече хора да са вдъхновени и вътрешно мотивирани да живеят в действителност, която е дело на тях самите, не на някой, който би трябвало да го направи вместо тях. Искам да допринеса за възприятията ни за света. Ние сме огледало и отражение на начина, по който усещаме хората, местата и ситуациите. Дали нещо е хубаво или лошо, дали е черно или бяло, често е валидно само и единствено в собствените ни умове. Начина, по който се оглеждаме в света и хората и това, което виждаме, може да не ни харесва, но по-важно е как ще действаме, за да го подобрим. Единственото, от което имаме нужда, е да се научим да виждаме доброто първо в себе си и тогава да поемаме отговорност. Отговорност за нашите мисли, емоции и резултатите от тях. Виждам, че все повече хора са стигнали до това осъзнаване, че всичко е в нашите ръце, което е супер!

Има ли място, на което се чувстваш абсолютно спокойна?

В себе си. Понякога се получава!

доброто

Коя е твоята истина?

Човешкият потенциал е неограничен, можем да постигнем всичко, което пожелаем, стига нашите цели и мотивите ни да са с чисти намерения. Дори не предполагаме колко много енергия има в нас и на какво сме способни. Вярвам, че в момента е настъпило време на трансформация на човешкото съзнание и се движим с много бързи темпове в израстването . Любовта е най-голямата ни задвижваща сила. Безусловната любов. Любовта към всичко живо.

Какво те кара да се чувстваш значима?

Това, че усмихвам съквартирантката ми всеки ден. И не само нея, а всички хора, с които се сблъсквам. Броя и жената с билетчетата в автобуса. А… и още нещо – това да знаеш, че някой ти вярва и разчита на теб. Когато някой ти гласува доверие, осъзнаваш отговорността, която поемаш. И тогава нещата придобиват смисъл чрез поемане на отговорност. Често пъти свързваме отговорността с ангажимент, но в действителност тя ни носи такава сила в живота.

За какво се чувстваш благодарна?

Благодарна съм за времето, в което съм родена и живея, всичко е на една ръка разстояние от нас. Благодарна съм за семейството ми, хората в живота ми и благодатта, която споделям с тях. Благодарна съм, че съм част от екипа на PURA VIDA.

доброто