"Получаваш живота, който ти стиска да си поискаш" - Симона Николова

Автор и създател на Pura vida

Защо PURA VIDA?

Преди доста години започна някаква промяна в отношението ми към света. Първо я наричах “позитивно мислене”, после “израстване”, но все не беше точната дефиниция за състоянието, в което се намирах. Започнаха да ми се случват много хубави неща, лошите ставаха все по-незначителни. Но установих, че просто съм започнала да обръщам внимание на прекрасните и важни неща в живота. Един ден чух за израза PURA VIDA в едно предаване и той се лепна на сърцето ми от раз. Перфектното описание на възприятието ми към света – малките неща и умението да им се наслаждаваш.

Кои 3 думи те описват най-добре?

Приказлива, любознателна, много влюбена (май станаха четири 🙂 ).

Кои са твоите ежедневни Pura Vida трикове?

Обичам всеки ден да пия кафе в парка, без значение от времето навън. Разхождам кучето и съм сред природата, дори когато съм в града. Започнах да оценявам красотата на всеки един сезон и да изпитвам удоволствие просто от факта, че съм навън. Когато съм сама вкъщи обичам да си взимам душ на свещи и да слушам музика в банята. И един от най-полезните “трикове” – да не се тормозя за незначителни неща (едно омазано с лютеница от горе до долу дете също влиза в списъка “незначителни”).

Най-големият ти успех?

Успях да превъзмогна предишните си разбирания и от бунтар да се превърна в сравнително спокоен и безкрайно щастлив човек (след кафето!).

Най-големият ти провал?

Вече нищо не възприемам като провал. Някои неща просто не са за мен и това е ок.

Кога усети коренна промяна в живота си?

Преди 5 години, когато срещнах най-страхотния мъж на света. Тогава разбрах, че любовта не е борба и нищо не е като по филмите. Много по-хубаво е. Да имаш семейство е прекрасно, когато двама души умеят да разговарят по между си, когато ценят личността и различията в другия и когато взаимно подклаждат ентусиазма си.

Ако имаше магическа пръчица, какво щеше да промениш в света?

Отношението на хората към природата. Живеем с мисълта, че сме върха на хранителната верига и това ни прави господари на всичко останало, а истината е, че ние, хората, сме просто част от всичко. Даден ни е разум и интелект, който може да прати човек в открития космос, но не и да се отнася с уважение към горите, животните, океана. Иска ми се всички хора да осъзнаваха това.

puravidaisbeauty

Има ли място, на което се чувстваш абсолютно спокойна?

Вкъщи. Никога преди не съм разбирала израза “Моят дом е моята крепост”, докато не създадох свой. Независимо дали съм сама с Дара (един повече от невероятен лабрадор) или сме всички вкъщи – усещам уют.

Коя е твоята истина?

Получаваш живота, който ти стиска да си поискаш. Вярвам, че всичко, което зависи от нас, е постижимо. Но само ако заменим оплакването и мрънкането си със здрава работа, ентусиазъм и желание да бъдем по-добрата версия на себе си всеки ден (след кафето естествено!).

Какво те кара да се чувстваш значима?

Семейството ми. Щом значиш нещо за някого, значи има смисъл да бъдеш жив. Щом има на кого да помогнеш, на кого да кажеш “Обичам те” и на кого да се зарадваш – това е повече от достатъчно.

За какво се чувстваш благодарна?

Благодарна съм, че имам дъщеря, мъж и куче, които ме карат да се усмихвам всеки ден!
Благодарна съм, че съм здрава, мога да виждам, да чувам и да ходя – много хора нямат моя късмет.
Благодарна съм, че съм родена в България – въпреки всичко, което не харесваме тук, ние сме късметлии. В България няма урагани, няма акули или смъртоносни насекоми. Няма тежък патриархат, нито война. Имаме си море, планина, страхотни забележителности, храна и изкуство.
Благодарна съм, че познавам всеки един от близките ми хора – те са невероятни и аз съм щастлива, че имам възможността да ги обичам.