"Бих направила хората по-любопитни и любознателни." - Деница Кисимова

Автор

Защо PURA VIDA?

Напоследък колкото повече наблюдавам хората, толкова повече ми прави впечатление, че започват да се отърсват от негативизма и лошите мисли. Като че ли онзи период на намръщени и неудовлетворени хора отминава и това, което смятам за най-хубаво е, че хората сами започват да правят съзнателния избор да са щастливи. И търсят пътеките, по които да стигнат до това – да се чувстват прекрасно. Символ точно за това за мен е PURA VIDA – едно позитивно кътче, което те усмихва и оставя добър послевкус.

Кои 3 думи те описват най-добре?

Мечтателка, четяща, обичаща.

Кои са твоите ежедневни Pura Vida трикове?

Аз действително съм развила умението да се радвам на малките и простички неща. Обичам хубаво кафе рано сутрин, да чета и купувам книги, истинско удоволствие ми прави и да пиша, след което да отида на някоя смазваща театрална постановка. Музика на усилени слушалки. И разходки с лабрадора ми Бейли, който е абсолютен пич.

Най-големият ти успех?

Да укротя, както я наричам, вродената си меланхолия. Това състояние провокира у мен много креативност, но и ме предразполага към вторачване в негативни неща, които нямат абсолютно никакво значение в голямата картинка. Научих се да насочвам енергията му към правилните канали и да излизам от него, когато е нужно.

Най-големият ти провал?

Избягвам да разглеждам нещата по този начин – провали и неуспехи. По-скоро ги виждам като уроци и опит. Може би ми се иска да бях показала още, и още, и още колко обичам част от семейството си, които вече не са наоколо.

Кога усети коренна промяна в живота си?

При мен промените протичат емоционално, ръководят се от вътрешната ми настройка и мироглед, не се подбуждат от външни фактори. Коренна – може би моментът с меланхолията, който споменах.

Ако имаше магическа пръчица, какво щеше да промениш в света?

Бих направила хората по-любопитни и любознателни. Смятам, че, ровейки и достигайки до същността на нещата, неминуемо се стига до доброта, смиреност и благодарност. Мисля, че всички пътеки отвеждат натам.

Има ли място, на което се чувстваш абсолютно спокойна?

Да, вкъщи, в кухнята, до прозореца. Там си подреждам мислите всяка сутрин с кафето и си чувствам домашния уют.

Коя е твоята истина?

Че най-важното, което трябва да направиш, за да си успешен приятел, любим, родител и, изобщо, човек, е да укротиш бесовете си и да намериш вътрешния си мир.

Какво те кара да се чувстваш значима?

Обградила съм се с хора и куче (!), които обичам и ме обичат. Обич, грижа, разбирателство, време за нещата, които обичаш да правиш. Щастливият човек е значим.

За какво се чувстваш благодарна?

Че имам дом, семейство и страст. Аз съм късметлийка.