Надежда Хамилтън: AirriA e красотата в моето ежедневие!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 4 мин

„AirriA идва от Bulgaria, но, по-специално, от последните три букви, огледално.“


Надежда е от онези личности, които имаш чувството, че винаги си познавал и, същевременно с това, едва ли някога ще съумееш да обхванеш широтата на мирогледа й. Надя е космополитна, Надя е жител на света – еднократното ни виждане бе повече от достатъчно, за да я усетя някак близо до сърцето си.

airria

Едва ли е изненадващ фактът, че Надежда е творец – спретнахме си един задушевен разговор за AirriA. Това е името на бранда, създаден от нея – съвършени, пъстри и привличащи погледа (и душата) чанти, направени от…списания. Разстоянието между нас ни постави в ситуация от дистанционно провеждане на този разговор. Четейки отговорите й, обаче, аз никак не усещам километрите – сякаш е тук и усещам ентусиазма в гласа й. Надежда избра да изпрати отговорите си, докато си посвети един уикенд насред природата – сподели ми, че иска да бъде обградена от сняг, от спокойствие, от покой. И да поязди кон за първи път в живота си – една дългогодишна нейна мечта. Също и като откриването на личния й икигай. Е, съумя да осъществи и тази си цел, създавайки AirriA.

Как се роди идеята за сътворяване на чанти от списания?

Винаги съм смятала, че когато правиш подарък на някого, той трябва да е личен. Та какъв по-личен подарък от направения ръчно?  Смело мога да твърдя,  че моите приятелки стоят зад вдъхновението да направя първите си чанти като техен подарък за Коледа. Отново те са и главните виновници за това да представя творчеството си пред света.

Какво се крие зад името AirriA?

airria 2

Доста имена витаеха в главата ми и в тези на всички, които ме подкрепяха.  „AirriA“ си дойде някак само, без да го мисля прекалено много и нямаше нищо общо с останалите подгласници за имена. В името исках да скрия идентичността си.  AirriA идва от Bulgaria, но, по-специално, от последните три букви, огледално.

Kак за теб протича идеалният работен процес?

Три неща са важни за мен в самото начало на деня. Това са закуската, кафето и хубавата музика. Далеч съм от мисълта, че идеалният работен процес съществува, защото не мога да гарантирам, че денят ми ще се развие точно както си го представям. За щастие музиката винаги си намира място в него,  а тя е предпоставка за добър ден.

Какво те вдъхновява в работата и извън нея?

В работата най-вече цветовете, модата и различни текстове, на които попадам, разгръщайки списания ежедневно.

Извън работата се вдъхновявам от щастливите случайности и смяната на сезоните.

Как викаш музата си? Имаш ли свои си ритуали, които съвместяваш в ежедневието си?

Трудно ми е да се придържам към определени ритуали. Предпочитам да оставя нещата да се развият по естествен начин. Музата, от своя страна, идва тогава, когато разгърна страниците на списанията и си представя как точно бих подредила изображенията от тях, или в каква цветова гама ще работя. Така в съзнанието ми изниква и един бъдещ модел.

Какво определяш да бъде посланието на AirriA?

чанта от списание

В духа на метода, който си присвоих за създаването на чантите, а именно рециклирането, вярвам, че посланието, което бих искала AirriA да носи е, че можем да създаваме красота с идеите и постъпките си, стига да се огледаме наоколо и да оставим въображението ни да действа, както намери за добре.

Kоя всъщност е Надежда Хамилтън? Смяташ ли, че си открила своето житейско призвание в създаването на красота?

Надежда Хамилтън е един вечен оптимист. Оглежда се за красотата дори и там, където не бихме се сетили да я потърсим. Обича да внася пъстрота в живота си и да опитва нови неща, които биха разширили мирогледа й.

До колко се ръководиш от спецификите на характера на всеки клиент, когато създаваш аксесоар за него?

Толкова, колкото е нужно, за да се получи възможно най-персонализиран аксесоар. Чантите по поръчка се различават от личните ми проекти, но именно това разнообразява работата ми. Всеки клиент идва със своята уникална за него идея, която разработвам със собствени виждания. Крайните резултати винаги са ме изненадвали приятно.

Чувстваш ли принадлежност към изкуството, вече бидейки част от него с изградения от теб проект?

надежда хамилтън

Винаги съм смятала, че изразявам себе си чрез изкуството. Било то по начина, по който се обличам, с грима, който нося, или цвета на маникюра ми. Радвам се, че открих и създадох и още един начин, с който да се откроя. Още по-невероятно е, че имам възможността да го споделя с други, които биха открили себе си в моето изкуство.

Какво за теб е AirriA? Какво ти помогна да разбереш сама за себе си в хода на развиването и осъществяването на идеята?

AirriA е красотата в моето ежедневие. Мисля, че все още не е спряла да ми дава уроци. За себе си вече с увереност мога да кажа, че съм перфекционист. Също така разбрах, че нищо в природата не е перфектно. В момента урока, който усвоявам от AirriA, е да намеря баланс между перфекциониста в мен и красотата такава, каквато я виждаме в природата.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Деница Кисимова

Деница Кисимова

По образование - филолог, в свободното си време - обградена от книги, музика и театрални постановки. Обича Rammstein и "Братя Карамазови". Самоопределя се като меланхоличен мечтател и всеки ден се учи на оптимизъм. Осъзнала е важността на това да "се чувстваш на място". Вярва, че във всеки ден има по нещо красиво и заслужаващо усмивка. Твърди, че най-трудната и, същевременно, най-важната задача в личния свят на всекиго е постигането на вътрешен мир.
Деница Кисимова

Деница Кисимова

По образование - филолог, в свободното си време - обградена от книги, музика и театрални постановки. Обича Rammstein и "Братя Карамазови". Самоопределя се като меланхоличен мечтател и всеки ден се учи на оптимизъм. Осъзнала е важността на това да "се чувстваш на място". Вярва, че във всеки ден има по нещо красиво и заслужаващо усмивка. Твърди, че най-трудната и, същевременно, най-важната задача в личния свят на всекиго е постигането на вътрешен мир.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: