Когато открих своята тайна за щастие

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Време за четене: 3 мин

А ти откри ли своята?


Всеки иска да открие тайната на щастието за себе си и животът му да е изпълнен с много емоции, приключения и сбъднати мечти. Аз открих своята тайна на щастието и ми се иска да я споделя с вас.

За да започнеш да я усещаш е важно само да направиш първата крачка.

След това нещата започват да се случват. Може да е дори просто мисъл. Идея, родила се в главата ти, която мигновено, някакси се случва. Без очаквания, без разочарования, само едно тихичко доверие, което имаш към себе си. Така се случи и при мен. Последната ми седмица бе изпълнена с много емоции, пътувания, срещи с нови интересни хора.

Експериментът „Събуди се”

Имах идеята, че искам да отида на фестивала „Събуди се” – нещо, за което бях мечтала от доста време, но явно не бях готова за него. Мигновено след мисълта за това, получих съобщение, в което бях поканена на същия фестивал за два дни. Не можех да повярвам, че се случва.

тайната на щастието

И ето, вече пътувахме натам.

С ентусиазъм и интерес се спуснах отново в непознатото. Енергията на мястото е неописуема. Спокойствие, мир и любов струеше от всеки един човек. Присъствах на различни практики в тяхната програма, научих нови неща за себе си. Тези хора търсеха същото, което и аз.

Мир, хармония и приемане.

Удивително бе да видя как ходеха боси по тревата, забавляваха се, свиреха и пееха музика, както те я чувстват. Без излишно напрежение, без шума на града. В тази малка горичка, някъде в планината, бяха събрани толкова интересни хора.

тайната на щастието

Медитирахме, танцувахме едни с други, въпреки че не се познаваме. В тези хора открих частица от себе си. На санскрит „йога” означава единство. Е, там определено се усещаше това единство и хармония. Почувствах се лека като перце, не исках да свършва това преживяване. Обещах си да се върна пак и следващата година, привличайки още приятели и познати. Да споделим заедно това изживяване. И така, достигнах до няколко неща.

 Идеята ми за щастлив живот е простичка:

  1. Прави това, за което сърцето ти копнее. Когато живеем през сърцето си, истински разкриваме своя потенциал и привличаме само щастие и любов към себе си.
  2. Усещай! Докато ходиш по тревата бос, усещай всяка една крачка, вдишвай и издишвай. Докато пиеш кафето си, усети аромата му. Чуй птичките, които пеят навън. Чуй шума на листата, когато задуха вятър. Природата създава най-великата музика, просто трябва да си готов да я чуеш.
  3. Дишай дълбоко и с издишването пусни всичките си тревоги и притеснения. Просто се съсредоточи в дишането. Така ще бъдеш фокусиран и умът ти ще се проясни за целта, която искаш да постигнеш.
  4. Движи тялото си без значение дали ще бъде с йога, фитнес, тичане в парка или просто 20-минутна разходка. Движението е живот! Тайната е да го правиш осъзнато. Когато ходиш, да усещаш всяка крачка. Когато правиш йога, да усещаш всяко движение на пръстите, ръцете и краката си. В забързаното ежедневие рядко отделяме внимание и се наслаждаваме на ходенето.
  5. Храни се пълноценноОрганизмът има нужда от хранителни вещества, за да функционира правилно. Хранете се с това, което ви доставя удоволствие. Дали ще е вкусна зелена салата, веган кюфтенца или пък телешко. Изборът е ваш, просто помислете за здравето си на първо място. Информацията в мрежата понякога може да е лъжовна и изкривена, затова се доверете на тялото си.
  6. Смей се по много всеки ден – Смехът е най-голямото лекарство за тялото. Той намалява хормоните на стреса и повишава имунната система. Така че колкото повече смях, толкова по-добро състояние на тялото и духа.
  7. Наблюдавай мислите сиМисълта има огромна сила. Колкото повече позитивни мисли имаме, толкова повече изобилие идва в живота ни. Мисълта е като бумеранг. Ако посееш негативни мисли в ума си, те непременно ще се върнат при теб. Затова сейте само позитивни – любов, единство, мир, хармония.

Има и една много приятна мисъл от „Яж, моли се и обичай“:

Трябва да се научиш да избираш мислите си така, както избираш дрехите в гардероба си. Това е сила, която можеш да овладееш. Ако толкова искаш да контролираш всичко, започни с ума си. Това е единственото, над което трябва да упражняваш контрол.

Елизабет Гилбърт,  „Яж, моли се и обичай”

Това са моите стъпки по пътя към щастието. Животът е едно пътуване, а не крайна дестинация. Затова го изживейте, изпълнен с много позитивни емоции, нови приятелства, които изпълват душата и сейте любов по света.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Йоанна Янкова

Йоанна Янкова

Студент по психология, обича изкуството и намира красотата в малките неща. Обича да е заобиколена от хора, които я вдъхновяват и подкрепят. Интересува се от йога, медитативни практики и източната култура като цяло. В свободното си време обича да бъде сред природата, в компанията на приятели. Понякога е твърде шумна, друг път - тиха и срамежлива. Готова да експериментира и да изследва живота с любопитството на малко дете.
Йоанна Янкова

Йоанна Янкова

Студент по психология, обича изкуството и намира красотата в малките неща. Обича да е заобиколена от хора, които я вдъхновяват и подкрепят. Интересува се от йога, медитативни практики и източната култура като цяло. В свободното си време обича да бъде сред природата, в компанията на приятели. Понякога е твърде шумна, друг път - тиха и срамежлива. Готова да експериментира и да изследва живота с любопитството на малко дете.

Последвайте ни в социалните мрежи:

ezgif-7-941395ec62b3
ezgif-7-3eb60ea2efe1

Може би ще ти хареса да прочетеш и това: